top of page

בעקבות האוצר האבוד

אין כמעט אדם שאינו מפנטז על סכום כסף שינחת עליו מהשמיים, אבל מעטים יודעים שהסיכוי לכך באמת קיים: בחברות הביטוח שוכבים מיליארדים של שקלים שנשכחו בקרנות פנסיה ובקופות גמל, ובעליהם אינם יודעים עליהם.

לפחות 15 מיליארד שקלים השייכים לציבור "נשכחו" בקופות גמל, בקרנות הפנסיה ובפוליסות ביטוח מבלי שהחוסכים או יורשיהם יודעים על קיומם. הסיבות לכך מגוונות: חלקם החליפו כתובת מגורים והתכתובת לא מגיעה ליעדה, אחרים עזבו מקום עבודה ולא ידעו או שכחו שהיה להם : לעיתים גם מדובר בחסכונות קטנים שנוצרו אי-שם במקום עבודה זמני בשנות העשרים לחיים. יש גם מוטבים שאינם מודעים לחיסכון שיקירם השאיר להם לפני שהלך לעולמו.

כיצד מאתרים את הכסף?

לאחר חתימה על הסכם, בכדי להתחיל בתהליך יש להעביר ייפוי כוח וצילום תעודת זהות.
ולמי שבוחר לצאת למלאכת האיתור לבד - לפני שמחייגים לעשרות הגופים הפיננסיים, מומלץ לברר מול מעסיקים קודמים באלו חברות נפתחו חשבונות וקרנות פנסיה לעובדים. כאמור, גם היועץ הפנסיוני בבנק שבו מתנהל חשבונכם עשוי להיות לכם לעזר.

פדיון קופות הגמל והקרנות שנמצאו הוא הליך שלרוב לא כרוך בקשיים (למעט טופסולוגיה) או שידרוש התערבות משפטית, כך מסביר שאשא. בהתאם לתקנות יש מקרים בהם נדרש בעל החשבון להפריש מס של 35% מערך החיסכון.

​מתוך כתבה שפורסמה בגלובס בתאריך 15/05/2011 מאת מיכל רז-חיימוביץ - לחץ כאן לכתבה המלאה

 

'

איך לאתר כספים שנשכחו בקרנות פנסיה וקופות גמל

מיליארדי שקלים מסתובבים בקרנות הפנסיה ובקופות הגמל מבלי שבעליהם מודעים לקיומם איך תדעו אם חלק מהכסף הזה שייך לכם?

לדברי עו"ד אסף שאשא, מנכ"ל חברת "איילי" העוסקת באיתור ומימוש זכויות ונכסים, לאחד מתוך 10 אנשים שעבורם ינסו לאתר נכס או חשבון - יימצא "משהו משמעותי" שערכו אלפי שקלים. לדבריו, ל-5 מתוך ה-10 יימצא "משהו" כהגדרתו, שעשוי להסתכם בסכום הנמוך מ-1,000 שקל, כך לדוגמה פיקדון חד-פעמי ממקום עבודה ישן.

"איילי" עוסקים גם באיתור נכסים בהם נדל"ן ומניות (לדוגמה אגודה צרכנית קו-אופ). "מדובר בעיקר ביורשים שלא באו לדרוש את הנכס ושאינם יודעים על קיומו. הידיעה על הנכסים היא סובייקטיבית, חלקם לא מופיעים בצוואות, ומכאן יש לא מעט רכוש שלא נדרש", מסביר שאשא. "מלאכת האיתור של נכסים היא סבוכה יותר (משום שלא תמיד ניתן לאתר על סמך תעודת זהות בלבד, ונדרש גם מספר גוש וחלקה), ועוברת דרך גופים בהם מינהל מקרקעי ישראל וגורמים ממשלתיים

 

​מתוך כתבה שפורסמה בגלובס בתאריך 16/05/2011 מאת מיכל רז-חיימוביץ - לחץ כאן לכתבה המלאה

bottom of page